Начин на приготвяне
Сипете 2 л вода в голяма тенджера. Добавете сол и олио. Когато водата заври, сложете спагетите. Варете ги толкова, колкото пише на опаковката им. Когато спагетите са готови, ги изцедете.
За доматения сос:
Обелете лука, измийте и обелете моркова и нарежете всичко на ситно. Сипете малко зехтин в един съд и леко разбъркайте в него нарязаните зеленчуци. Прибавете босилека.
Сложете във 200 мл. вода доматеното пюре и нарязаните домати, разбъркайте ги добре и сложете сместа към задушените зеленчуци. Оставете соса да къкри на тих огън около 20 мин., докато се сгъсти. Добавете сол, черен пипер и малко захар на вкус.
Изсипете соса върху поизстиналите спагети и сервирайте.
Прекрасна рецепта за спагети без месо с доматен сос. Бон Апети!
Коментари
Само няколко предложения от мен - спри се само на домате или само на доматено пюре,замести моркова с чесън и го прибави накрая заедно с босилека към соса.
Не слагай олио във водата за варене - ако някой италианец го види ще изпадне в истерия.
Приеми съвета на Деница и мама и готовата порция я поръси с пармезан, пикорино или грана падано.
Неслушай диди и неразваляй това което ни поднасяш с някакви купешки продукти бъкани с Ета.