Начин на приготвяне
Смесете в купа каймата, почистения и нарязан на много дребно лук, сол и черен пипер на вкус. От сместа оформете 20 еднакви кюфтенца. Оваляйте ги в брашно и изпържете в сгорещено олио.
Отцедете на кухненска хартия и оставете настрани. За соса почистете и нарежете на дребно лука и го запържете в олиото. Прибавете захарта и карамелизирайте за кратко, след това добавете доматите.
Овкусете със сол, черен пипер и чубрица, оставете соса да се вари на слаб огън докато течността се изпари наполовина. После пасирайте до гладък сос и оставете настрани.
Сварете спагетите в подсолена вода. Сглобете ястието по следния начин - загрейте соса и прибавете кюфтенцата, оставете да поврят в него за 1-2 минути.
После прибавете спагетите и малко от водата, в която са се варили. Разбъркайте добре. Свалете от котлона и сервирайте веднага с нарязан пресен магданоз.
Коментари