Домашно песто

AqAqНовак5
14/05/2014
"Не ви трябва блендер, трябва ви само тази рецепта и едно хаванче - достатъчни са за приготвянето на перфектното песто "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 бурканче
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 341
  • Преглеждания за месеца548
  • Преглеждания за седмицата94
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата от босилек измийте добре и хубаво ги подсушете.

Стрийте в хаванче чесъна. Постепенно добавяйте листата от босилек и хубаво ги стрийте.

Кедровите ядки запечете на сух тиган за кратко - около 3 минути. Сипете при основната смес и продължете счукването. Объркайте с настърганото сирене.

Подправете със сол на вкус. При непрекъснато счукване долейте зехтина на тънка струйка - трябва да се получи хомогенна смес.

Съхранявайте пестото в бурканче в хладилника.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар