Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Веган сладкиш без захар

Веган сладкиш без захар

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Веган сладкиш без захар
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
10/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Сладка красота и изящен сладкиш в едно - това е този веган сладкиш без захар"

Необходими Продукти

  • блат
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч. фини
  • фурми - 15 бр. натурални без захар
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 1/2 ч.ч.
  • лайм - кората на 1/2 цитрус
  • брашно от рожков - 2 с.л. по желание
  • крем
  • авокадо - 3 бр. добре узряло
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • лайм - 1 бр. кора и сок
  • сироп от агаве - 100 г или на вкус
  • за поръсване
  • ядки
  • нар - зърна
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете костилките на фурмите, ако има такива, и ги накиснете във гореща вода за 10 минути.

След това отцедете добре.

Смелете в блендер овесените ядки и орехите.

Прибавете към тях отцедените фурми и отново смелете.

Прехвърлете сместа в купа и добавете кокосовите стърготини, фино настъргана кора на половин лайм и брашното от рожков (не е задължително).

Разбъркайте добре и сложете сместа за блата във форма със свалящ се борд с диаметър 20 см.

Разпределете равномерно основата като оформите и малък борд.

Сложете основата за сладкиша в хладилник за 30 минути, а през това време пригответе крема за веган сладкиша.

Разтопете на водна баня кокосовото масло и го оставете да се охлади.

Настържете на фино ренде кората на половин лайм и изцедете сока му.

Обелете 3 броя добре узряло авокадо и го сложете в блендер.

Прибавете към авокадото сока от лайм, сиропа от агаве (може да замените с кленов сироп на вкус) и кокосовото масло.

Блендирайте до гладка смес.

След това прибавете към крема корите от лайма, разбъркайте и го разпределете върху основата на сладкиша за вегани. Декорирайте сладкиша според вкуса ви.

Аз избрах да поръся с малко нарязан бадем, зърна нар и кокосови стърготини.

Сложете веган сладкиша без захар в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ.

Източник: Lussi World Of Artcraft

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: