Начин на приготвяне
Отстранете костилките на фурмите, ако има такива, и ги накиснете във гореща вода за 10 минути.
След това отцедете добре.
Смелете в блендер овесените ядки и орехите.
Прибавете към тях отцедените фурми и отново смелете.
Прехвърлете сместа в купа и добавете кокосовите стърготини, фино настъргана кора на половин лайм и брашното от рожков (не е задължително).
Разбъркайте добре и сложете сместа за блата във форма със свалящ се борд с диаметър 20 см.
Разпределете равномерно основата като оформите и малък борд.
Сложете основата за сладкиша в хладилник за 30 минути, а през това време пригответе крема за веган сладкиша.
Разтопете на водна баня кокосовото масло и го оставете да се охлади.
Настържете на фино ренде кората на половин лайм и изцедете сока му.
Обелете 3 броя добре узряло авокадо и го сложете в блендер.
Прибавете към авокадото сока от лайм, сиропа от агаве (може да замените с кленов сироп на вкус) и кокосовото масло.
Блендирайте до гладка смес.
След това прибавете към крема корите от лайма, разбъркайте и го разпределете върху основата на сладкиша за вегани. Декорирайте сладкиша според вкуса ви.
Аз избрах да поръся с малко нарязан бадем, зърна нар и кокосови стърготини.
Сложете веган сладкиша без захар в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ.
Източник: Lussi World Of Artcraft