Начин на приготвяне
Пригответе блата, като използвате блендер. Изсипете първо бадемовото мляко, банана и фурмите.
Трябва да стане гладка пюрирана смес. След това добавете меда и олиото и пак разбъркайте. Накрая пресейте и добавете сухите съставки - брашното, бакпулвера, водата и ореховото брашно.
След като сместа за веган сладкиша е готова, я изсипете в подходяща форма за печене или тавичка.
Печете на 180°C за 40 минути. Извадете и оставете да се поохлади.
Сиропирайте сладкиша със сока от компот.
Разбийте с миксер сметаната, използвайте сладкарски пош и я нанесете.
Най-отгоре украсете вкусен веган сладкиш с бонбони или поръски по избор.
Бон Апети!
Вижте и как се прави веган кисело мляко.