Начин на приготвяне
Млякото за десерта с ориз не е нужно да е топло. Аз го наливам директно от хладилника.
В основния съд на мултикукъра се налива млякото. След това се добавят подред водата, ванилията, захарта и оризът. Уредът се настройва на програма високо налягане за 12 минути.
Моят уред има три степени за изпускане на налягане - бързо, естествено и на пулсации. Изпускам на пулсации. Ако нямате такава опция, изпуснете естествено.
В никакъв случай не изпускайте бързо, защото може да започне да излиза млякото и да стане беля.
След като програмата приключи, още горещият ориз се разпределя в купички и се поръсва с канела. Сервира се, когато се поохлади.
Млякото с ориз в мултикукър е много вкусно.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари
за кой мултикукър е рецептата? Този на Филипс ли?
поздрави,
Готвач.бг