Начин на приготвяне
За да си оформим каймата за кюфтенцата, е необходимо към каймата да добавим ориза, лука, чубрицата и черния пипер.
Омесваме добре и си оформяме кюфтета.
На котлона поставяме вода със сол и след като заври, пускаме кюфтетата.
Варим до омекване на ориза в кюфтетата.
През това време отделно разбиваме яйцата, брашното, прясното и киселото мляко, така че да не стане на бучки. Самата смес да е гладка.
Загряваме маслото и прибавяме към него бульона, в който сме варили кюфтенцата.
Започваме малко по малко да прибавяме от него към другата смес с яйцата, като бъркаме непрекъснато.
Когато температурата на двете смеси се изравнят, изливаме сместа с яйцата към останалия бульон и бъркаме до сгъстяване.
Прибавяме си кюфтенцата към соса, поръсваме със черен пипер по желание и сервираме.
Кюфтенца с бял сос по рецепта на баба ще се усладят на всички почитатели на кюфтета в сос и кюфтета фрикасе.