Начин на приготвяне
Сварете пилешките бутчета, след което ги почистете и обезкостете. Прецедете и заделете 300 мл от бульона им.
Отделно обелете, нарежете на едро и сварете картофите.
Прехвърлете в блендер пилешкото месо, картофите, пресния розмарин, чесъна, орехите, щипка сол и яйцето. Пасирайте.
Загребете от така получената смес по 1 голяма с.л. (порцията за 1 кюфте) и оформете 10 кюфтенца.
В голям тиган разтопете маслото и подредете кюфтенцата в него. Запържете за по 5 мин от двете страни.
След това разтопете още 1 с.л. масло в друг тиган или малка тенджерка. Добавете малко индийско орехче, щипка сол и 1 с.л. брашно. Разбъркайте.
Започнете да наливате на тънка струя от пилешкия бульон, като разбърквате енергично. Намалете огъня и оставете на котлона за 2-3 мин, като разбърквате от време на време.
Сервирайте пилешките кюфтенца с белия сос.
Декорирайте с клонче розмарин.