Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки кюфтенца с бял сос

Пилешки кюфтенца с бял сос

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Пилешки кюфтенца с бял сос
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. (цели)
  • картофи - 2 бр. (средни)
  • розмарин - 6 - 7 листенца (пресен)
  • чесън - 1 скилидка
  • орехи - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • ЗА СОСА
  • пилешки бульон - 300 мл
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета, след което ги почистете и обезкостете. Прецедете и заделете 300 мл от бульона им.

Отделно обелете, нарежете на едро и сварете картофите.

Прехвърлете в блендер пилешкото месо, картофите, пресния розмарин, чесъна, орехите, щипка сол и яйцето. Пасирайте.

Загребете от така получената смес по 1 голяма с.л. (порцията за 1 кюфте) и оформете 10 кюфтенца.

В голям тиган разтопете маслото и подредете кюфтенцата в него. Запържете за по 5 мин от двете страни.

След това разтопете още 1 с.л. масло в друг тиган или малка тенджерка. Добавете малко индийско орехче, щипка сол и 1 с.л. брашно. Разбъркайте.

Започнете да наливате на тънка струя от пилешкия бульон, като разбърквате енергично. Намалете огъня и оставете на котлона за 2-3 мин, като разбърквате от време на време.

Сервирайте пилешките кюфтенца с белия сос.

Декорирайте с клонче розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: