Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско месо в прасковена глазура

Свинско месо в прасковена глазура

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свинско месо в прасковена глазура1 / 2
21/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • праскови - 1 бр. компот
  • горчица - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • ким - ¼ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината, като прасковите се режат на ситно и се смесват с горчицата, 2 супени лъжици олио, солта и кима. Месото се залива с маринатата и се оставя в хладилника за 3 часа.

Вади се от маринатата, подсушава се и се запържва до златиста коричка. Намазва се с маринатата, слага се в тава, покрива се с фолио и се пече 25 минути на 230 градуса.

Сваля се фолиото и месото се пече до образуване на лъскава коричка. Нарязва се на резени и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: