Начин на приготвяне
Нарежете всяка от ябълките на 8 парчета. Оваляйте всяко парче в брашно.
Преместете останалата част от брашното в купа и прибавете водата. Бъркайте, докато получите лепкаво тесто. Прибавете яйцето и разбийте добре.
Загрейте зехтина в тиган. Оваляйте ябълките в яйчената смес и ги сложете да се пържат за около 3 минути, докато станат златисти на цвят. След това ги извадете и отцедете.
Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и прибавете захарта вътре. Бъркайте, докато започне да се карамелизира. След това бързо прибавете ябълките и ги разбъркайте в сместа, така че да ги покрие добре.
Натопете карамелизираните ябълки в студена вода, за да се стегнат и сервирайте.