Начин на приготвяне
В малка тенджера с капак смесете захарта, лимоновия сок и водата. Обелете и нарежете ябълките и дюлята на филийки, а после на малки парчета. Поставете ги в тенджерата и ги варите до омекване на затворен капак, прецедете и оставете да се охладят напълно.
В метален съд смесете захарта, водата и лимоновия сок, поставете на котлона и при непрекъснато бъркане направете карамел с кехлибарен цвят, разпределете го по дъното и стените на дълбока форма за кекс.
За крема разбийте яйцата със захарта, добавете ваниловата захар и затопленото прясно мляко.
Във формата при охладения карамел разпределете охладените плодове, а върху тях налейте внимателно сместа за крема. В тава с топла вода поставете формата с крема и поставете тавата в студена фурна.
Включете фурната на 160 градуса и печете в продължение на 2 часа. След което извадете тавата с формата и оставете крема да се охлади напълно, обърнете охладения крем карамел в подходяща чиния, сервирайте.