Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с прясното мляко и настъргана кора на портокал в купа.
В друга купа сложете брашното, захарта, бакпулвер, щипка сол и ванилия. Разбъркайте и добавете яйчената смес.
Разбийте с тел до хомогенна смес, панировката трябва да е малко по-гъстота от тесто за палачинки. Ако е прекалено гъсто добавете още малко мляко, ако е по-течно - брашно.
Сложете олиото в тенджерка и загрейте до 170-160 градуса.
Почистете и обелете ябълките, нарежете на половинки, а след това на четвъртини. Изцедете сока от портокала върху тях.
Потапяйте всяко парче ябълка в панировката и запържете от двете страни в олиото. Извадете върху метална решетка да се отцедят от мазнината.
Смесете канела и захар в чинийка и оваляйте готовите ябълки в сместа. Идеални са за хапване както топли, така и студени.
Уникалните панирани ябълки са готови.