Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ригатони с доматен сос и сирена

Ригатони с доматен сос и сирена

Ригатони с доматен сос и сирена
Снимка: Теодора Мещерова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ригатони с доматен сос и сирена - днешното ни завладяващо предложение, с което да зарадвате семейството."

Необходими Продукти

  • ригатони - 500 г
  • доматено пюре - 400 мл
  • гъби - 400 г печурки
  • моркови - 1 бр
  • зелен лук - 1 стрък
  • пресен чесън - 1 стрък
  • сирене чедър - 100 г
  • моцарела - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • маслини - 1 шепа без костилка
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера налейте вода до половината, добавете щипка сол и половината олио и оставете на котлона да заври. Почистете зеленият лук и пресният чесън и ги нарежете на ситно.

Моркова обелете и настържете на едро ренде. Гъбите обелете и нарежете на четвъртинки. В дълбок тиган, сгорещете останалото олио и в него задушете първо лукът, чесъна и моркова.

След това добавете и гъбите. Когато омекнат, добавете доматеното пюре, подправките и малко от водата на ригатоните. Когато водата заври, сложете пастата и варете до готовност.

Настържете чедъра и кашкавала и сложете по малко и от двете в соса. Когато ригатоните са готови, ги отцедете и ги прехвърлете в тава.

След това изсипете соса за пастата и разбъркайте. Отгоре подредете моцарела, като я късате или нарежете, както искате.

След което поръсете с кашкавал и чедър и запечете за 10-15 минути в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят на кашкавала. След като са готови, сервирайте в чинии и настържете допълнително чедър отгоре. Да ви е сладко!

Ригатони с доматен сос и сирена поднесете, докато са още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: