Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Печен сос за месо

Печен сос за месо

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Печен сос за месо4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Печен сос за месо - най-добрият приятел на всяка пържола или кюфтенце"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • гъби - 4 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • люта чушка - 1 бр. по желание
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 70 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците за соса почистваме, нарязваме на едро и слагаме в покрита с алуминиево фолио формичка.

Заливаме със зехтина и виното.

Посоляваме и завиваме с алуминиево фолио.

Печем около 30-40 минути на 200 градуса.

Опечените зеленчуци и част от соковете от печенето прехвърляме в блендер.

Блендираме до желаната консистенция, като добавяме още соковете от печенето.

Досоляваме, ако има нужда и подправяме с черния пипер соса за месото. Разбъркваме.

Печеният сос за месо е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: