Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос за свинско месо

Сос за свинско месо

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Сос за свинско месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"За всяка пържола ще е въпрос на чест да бъде поднесена с този ароматен сос"

Необходими Продукти

  • горчица - 2 с.л.
  • бульон - 400 г месен
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяме маслото в тиган. Добавяме брашното и запържваме до златист цвят. Разбъркваме постоянно да не загори.

Добавяме на тънка струя месния бульон, сол, пипер на вкус. Отделяме жълтъка от белтъка.

Жълтъкът се смесва с горчицата, заквасената сметана и лимоновия сок. Разбъркват се в блендер на ниски обороти.

Прибавя се в тигана и се оставя на слаб огън за кратко, докато се посгъсти.

Получения сос се поднася към пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: