Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Кайсиев мармалад с черен пипер

Кайсиев мармалад с черен пипер

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кайсиев мармалад с черен пипер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Няма нищо, което щипка черен пипер да не може да направи още по-хубаво, дори и кайсиев мармалад"

Необходими Продукти

  • кайсии - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • вода - 200 мл
  • захар - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изцежда. Кайсиите се разрязват на половинки и костилките се отстраняват. Половинките се слагат в тенджера с дебело дъно, добавя се сокът от лимона и водата.

Добавя се черният пипер и всичко се вари на бавен огън 10 минути. Добавя се захарта и се разбърква до разтварянето й.

Кипва се, огънят се намалява и всичко се вари 25 минути. Леко се охлажда и се разпределя в чисти сухи буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: