Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Запеканки»Пуешки крилца в сос от черен пипер

Пуешки крилца в сос от черен пипер

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пуешки крилца в сос от черен пипер
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Нашето предложение за вечеря е бомбастично вкусно - задължително го изпробвайте. След това ще го приготвяте редовно!"

Необходими Продукти

  • пуешки крилца - 2 бр.
  • масло - 75 гр.брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 супена лъжица, прясно смлян
  • черен пипер в зърна - 1/2 ч.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • мляко - 350 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете крилцата, оставете водата, защото можете да я използвате за пуешка супа.

Посолете крилцата и поставете в йенска тава.

Поставете маслото в тенджера и запържете брашното, налейте млякото и разбъркайте.

Разбийте яйцето и го смесете със заквасена сметана, налейте млякото със смляния пипер и черен пипер на зърна.

Изсипете соса върху пуешкото.

Печете пуешките крилца в сос от черен пипер в предварително загрята фурна за 20 минути на 250°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: