Начин на приготвяне
Яйцата и прясното мляко вадим на стайна температура. Яйцата ги разбиваме със захарта до гъста каша в купа. Добавяме олиото и прясното мляко.
Пресяваме брашното с бакпулвера със сито и ги прибавяме на части при другите съставки.
Махаме костилките на черешите и ги слагаме в купичка. Ако са по сочни черешите, в купичка сложени вече без костилки слагаме 1 ч.л брашно поръсваме и объркваме.
Ако не са сочни и воднисти, не е нужно. Нужни са ни 60 бр. за мъфините.
Слагат се по 5 на мъфина или 10 половинки. Ще правим 12 бр. мъфини с череши в стандартна големина формички.
От кашата отделяме 2/3 ч.ч и в нея слагаме какаото – тъмно. Тъй като от какаото кашата става гъста, добавяме 1 с.л. вода и разбъркваме.
Намазваме с масло формите и ги набрашняваме. От светлата каша слагаме по 1 с.л. с връх и после ръсваме какаова като шарка, следва разполовени череши – 5 бр., светла каша, ръсваме какаова смес като шарка, пак разполовени череши – 5 бр.
Печем какаови мъфини с череши на 170°C. в леко загрята фурна до готовност.