Начин на приготвяне
Разбийте до побеляване яйцата и захарта. При непрекъсно разбиване добавете към яйчната смес разтопеното масло, което не трябва да е горещо. Угасете содата в киселото мляко и го добавете към сместа.
Пресейте брашното с какаото и разбъркайте с канелата. Добавете на части към течната смес, като бъркайте с дървена лъжица.
Подберете зрели, но твърди ягоди, почистете ги и ги нарежете на по малки парченца. Оваляйте ги леко в галета, като внимавате да не ги натискате силно. След това леко ги объркайте към кейковото тесто.
Пригответе си форми за мъфини, добре намаслени предварително и ги напълнете до 2/3 от обема им.
Сложете какаовите мъфини с ягоди да се пекат в предварително загряна на 180 градуса фурна. Към края проверете с клечка за зъби готовността им.
Коментари