Начин на приготвяне
Днес ви предлагам да си приготвите домашен ликьор от череши!
Много лесно се прави, много сладък се получава, черешите са твърде сладички, когато са добре узрели!
Горещо препоръчвам!
Плодовете могат да се използват за десерти и сладоледи, които не са за деца, разбира се, аз лично си съхранявам така и вишните от вишновката, не се развалят, прибрани в буркан и в хладилника!
И така, първо, черешите се измиват и се отстраняват дръжките, след това се подреждат в шишето или буркана, като аз слагам два реда череши, които след това покривам със захар, следват още два реда череши и отново захар, така докато стигнем малко над средата на буркана или шишето.
Следва да залеем всичко това със слаба домашна ракия около 30 градуса. Ако вашата е силна, просто я разреждате със преварена вода. Може да се ползва и водка, която задължително разреждаме.
Така приготвено затваряме шишето и го прибираме на тъмно в шкаф в кухнята.
Престоява 40 дни. Запишете си датата на капака или с етикет. Така няма да объркате деня на превеждане.
След като мине този срок на престой, трябва да прецедим
ликьор от череши. Съхраняваме го в шише на стайна температура! А за черешите вече ви казах.
Пожелавам ви чудесен месец юли и прекрасни моменти в кухнята, макар и по-рядко - все пак е лято, трябва да му се насладим максимално!