Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Домашна ракия от ечемик

Домашна ракия от ечемик

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Домашна ракия от ечемик
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Вдигнете наздравици с домашна ракия от ечемик - доброто настроение само ще дойде"

Необходими Продукти

  • захар - 10 кг
  • ечемик - 5 кг
  • мая за хляб - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се поставя в подходящ съд и се залива с 50 литра вода. Разбърква се много старателно, докато се разтвори захарта напълно.

Ред е да се добави и маята. Разбърква се отново добре.

Взимаме ечемика, почиства е го, ако има боклуци или негодни зърна, ги отделяме. Измиваме го под течаща вода. Отвиваме зърната с тензух и ги потапяме в съда за ракия.

Преди да започнем да варим нашата ракия от ечемик, я оставяме поне 15-20 дена на слънчево място.

Преди дестилацията махаме ечемик и разбъркваме добре ракията.

Получават около 10 литра чудна домашна ракия.

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: