Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Варени раци по руски

Варени раци по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Варени раци по руски1 / 2
04/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"За онези, които винаги са се чудили как се приготвят перфектните раци - лесно е с тази рецепта"

Необходими Продукти

  • раци - 20 бр.
  • ряпа - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • корени - 1 бр. от магданоз
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ряпата, морковите и магданозеният корен се обелват и се режат на кръгчета. Заливат се с вряла вода, добавя се сол и дафинов лист и се варят 40 минути.

Добавят се раците, на които предварително е отстранена средната перка с черна жилка.

В момента, в който между шията и гърба на раците се появи пукнатина, те се вадят от водата.

Сервират се заедно с нарязаните корени и се заливат с бульона от варенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: