Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Раци по ростовски

Раци по ростовски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Раци по ростовски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Раци се готвят лесно, но не значи, че е елементарно - овкусете ги така и пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • раци - 16 бр.
  • вино - 400 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се кипва половин литър вода, добавят се нарязаните на ситно моркови, чесън и лук, черният пипер, дафиновите листа, виното и солта.

Щом течността кипне, се пускат почистените предварително раци и се варят до готовност.

Оставят се в бульона, докато поизстине, и се сервират топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: