Начин на приготвяне
Приготвяне на основата:
Слагаме в блендер орехите, магданоза, нарязан на едро, листенцата босилек, чесъна, няколко лъжици от общото количество кисело мляко, оцета и малко парче краставица, нарязана на кубчета. Добавяме черния пипер и кориандъра.
Пускаме блендера буквално за 5 секунди и проверяваме. Орехите трябва да останат на по-едри трохи.
Краставиците настъргваме на едро ренде. Ако желаем, можем да ги обелим преди това.
Всичко събираме в дълбока купа и разбъркваме.
Разбиваме млякото и го добавяме в купата. Гъстотата на таратора регулираме по наша преценка и вкус.
Накрая добавяме зехтина.
Аз си добавих и копър защото, таратор без копър не е таратор.
Таратора по руски се сервира охладен.