Таратор по руски

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Таратор по руски
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
5
"Аз си добавих и копър защото, таратор без копър не е таратор. Таратора по руски се сервира охладен."

Необходими Продукти

  • краставици - 2 бр. средна големина
  • кисело мляко - 2 кофички
  • чесън - - 3 скилидки
  • орехи - 50 г
  • магданоз - 1 връзка
  • босилек - 10 листенца
  • оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кориандър - 1 малка щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на основата:

Слагаме в блендер орехите, магданоза, нарязан на едро, листенцата босилек, чесъна, няколко лъжици от общото количество кисело мляко, оцета и малко парче краставица, нарязана на кубчета. Добавяме черния пипер и кориандъра.

Пускаме блендера буквално за 5 секунди и проверяваме. Орехите трябва да останат на по-едри трохи.

Краставиците настъргваме на едро ренде. Ако желаем, можем да ги обелим преди това.

Всичко събираме в дълбока купа и разбъркваме.

Разбиваме млякото и го добавяме в купата. Гъстотата на таратора регулираме по наша преценка и вкус.

Накрая добавяме зехтина.

Аз си добавих и копър защото, таратор без копър не е таратор.

Таратора по руски се сервира охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: