Английски лимонов крем

Марина НордМарина НордНовак1219
31/07/2014
"Не сме сигурни, че това е любимият крем на кралицата, но със сигурност на вас ще ви хареса "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 082
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се изцеждат, кората се настъргва на ситно. Сокът се смесва с кората, пудрата захар и маслото. Кремът се вари на водна баня.

Затопля се, като се разбърква от време на време, докато маслото не се разтопи, а захарта не се разтвори. Яйцата се разбиват добре и се добавят към сместа.

Варенето продължава на бавен огън още 20 минути. Сместа трябва да стане почти гъста.

Кремът може да се съхранява в буркани, които се затварят херметично. Той може да се използва за плънка на различни видове сладкиши и пайове.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар