Начин на приготвяне
В дълбока купа счупете яйцата, разбийте и сипете захарта. Разбъркайте сместа с тел или миксер до разтапяне на захарта.
Добавете свареното мляко и ванилията, разбъркайте и оставете на страна.
В тава сипете захарта и я карамелизирайте на котлона, след като стегне, изсипете сместа.
В по голяма тава поставете тавата със сместа и долейте до половината със вода.
Печете крем карамела на водна баня на 100 градуса, това зависи от печката ви, важното е да не завира водата.
По този начин съм приготвяла крем карамела и с трите вида мляко, става невероятно вкусен и без шупли.
Използвайте домашни продукти - вкусът е значително по-добър.
Ако рецептата ти харесва, опитай и този изпитан крем карамел без шупли или прочети нашите съвети за перфектен крем карамел.
Коментари