Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Английски лимонов крем

Английски лимонов крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Английски лимонов крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Не сме сигурни, че това е любимият крем на кралицата, но със сигурност на вас ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • лимони - 4 бр.
  • пудра захар - 350 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се изцеждат, кората се настъргва на ситно. Сокът се смесва с кората, пудрата захар и маслото. Кремът се вари на водна баня.

Затопля се, като се разбърква от време на време, докато маслото не се разтопи, а захарта не се разтвори. Яйцата се разбиват добре и се добавят към сместа.

Варенето продължава на бавен огън още 20 минути. Сместа трябва да стане почти гъста.

Кремът може да се съхранява в буркани, които се затварят херметично. Той може да се използва за плънка на различни видове сладкиши и пайове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: