Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Големи кремки за закуска

Големи кремки за закуска

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Големи кремки за закуска
Снимка: Juliya
1 / 5
06/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14
"Големите кремки за закуска са идеални за всяка сутрин."

Необходими Продукти

  • за тесто
  • брашно - 380 г
  • суха мая - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 75 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • краве масло - 40 г разтопено
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 0.2 г
  • за крема
  • прясно мляко - 350 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • нишесте - 2 с.л. препълнени
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крема.

Разбъркайте млякото с нишестето, добавете жълтъците, захарта, ванилията, сложете на умерен огън и бъркайте докато се сгъсти.

Свалете от котлона, добавете маслото, разбъркайте, покрийте крема със стреч фолио и оставете да се охлади.

В голяма купа сложете млякото, яйцето, маслото, захарта, солта и ванилия и разбъркайте.

Добавете пресятото брашно с маята на части, замесете меко тесто и го оставете на топло място за един час (може да използвате хлебопекарна).

Разделете втасалото тесто на 12-14 еднакви част и всяка част разточете на продълговата форма.

Сложете посредата по 1-2 лъжици от крема и оформете кифличките (вижте снимките).

Подредете ги в тава с хартия за печене, покрийте с кърпа и оставете за около 30 минути.

Намажете кремките с прясно мляко или с яйце и печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 20 минути.

Отгоре може да поръсите кифлите с крем с пудра захар.

Големите кремки за закуска са идеални за всяка сутрин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Браво! Ухае ми на детство!
06.07.2023 23:26
1
1
Покажи всички подкоментари