Украински шницели

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Украински шницели1 / 2
05/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Шницели, но не класически, а украински и много, много вкусни - и следа от тях няма да остане"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • олио - 60 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 5 стръка
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • бульон - 500 мл телешки
  • бекон - 100 г
  • ръжен хляб - 5 филии или сварен ориз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на плоски широки парчета с форма на шницели, поръсват се със сол и черен пипер и се запържват до златисто.

В отделно тиганче се запържва до златисто нарязаният на ситно лук. В тенджерка се слага нарязан на тънко бекон, върху него се редят шницелите и отгоре – лукът.

Заливат се с бульон и се задушават 20 минути на бавен огън. Сервират се, като се слагат върху запечени и натъркани с чесън филии и се поръсват с нарязан магданоз. Вместо хляб може да гарнирате месото с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Изглежда и "звучи " много вкусно ! Трябва да се пробва !
31.03.2016 23:34