Шницели с патладжани

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Шницели с патладжани1 / 2
10/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5 бр.
"Само на нас ли комбинацията от патладжани и моцарела ни се струва магически вкусна"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • моцарела - 100 г
  • магданоз - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 50 г
  • брашно - 35 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 220 градуса.

Премахнете и изхвърлете дръжката на патладжана и го надупчете с помощта на вилица. Поставете го в намаслена тавичка и изпечете за около 30 минути, докато омекне. Изстудете патладжана и го обелете, след което го нарежете.

Смесвате патладжана с моцарелата, магданоза, чесъна, галетата, брашното и яйцата в голяма купа. Подправете сместа и с мокри ръце, с помощта на лъжица оформете шницелите.

Загрявате олиото в голям тиган и пържите шницелите, докато станат кафяви от двете страни. Подсушете с попивателна хартия и ги поднасяте топли или изстудени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: