Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Легендарният сладкиш със сини сливи от New York Times

Легендарният сладкиш със сини сливи от New York Times

редакция:
JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5547k2k1
Легендарният сладкиш със сини сливи от New York Times
Снимка: Juliya
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Легендарният сладкиш със сини сливи от New York Times е много вкусен, нежен, сочен и ароматен."

Необходими Продукти

  • краве масло - 115 г
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - щипка
  • сини сливи - 10 - 12 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този плодов сладкиш първо разбийте захарта с мекото масло, добавете яйцата и пак разбийте.

Сипете пресятото брашно, солта и бакпулвера и разбъркайте.

Застелете форма с хартия за печене и я намажете с масло.

Изсипете тестото за сладкиша и го разпределете равномерно.

Сливи разрежете на две или четири части и наредете отгоре.

Смесете 2 с.л. захар и 1 ч.л. канела и поръсете сладкиша със сливи.

Печете в в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30-40 минути.

Легендарният сладкиш със сини сливи от New York Times е много вкусен, нежен, сочен и ароматен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: