Начин на приготвяне
Почистете сините сливи от костилките.
Карамелизирайте захарта за карамела, като внимавате да не прегори, защото после ще горчи.
Изсипете веднага в тавичка 26 см. Добавете маслото, докато карамелът е още горещ, за да се разтопи.
Подредете разполовените сини сливи върху карамела.
В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията до пухкав крем.
Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете към яйчената смес.
Накрая прибавете 2 с.л. ром и разбъркайте.
Изсипете кейковата смес върху сливите и сложете да се пече на 170 градуса за около 30 минути до суха клечка.
Веднага след изпичане обърнете сладкиша върху поднос.
Обърнатият сладкиш със сливи ще върви много добре с топка сметанов сладолед или бита сметана.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни сладкиши със сини сливи.