Спумони (Spumoni)

Denitsa GeorgievaDenitsa Georgieva
Чирак
1415428
Спумони (Spumoni)
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Спумони Spumoni - не е просто студен десерт, а истинско пътешествие в света на сладоледа."

Необходими Продукти

  • шоколадов сладолед - 1 - ½ ч.ч.
  • ягодов сладолед - 1 и ½ ч.ч.
  • сладолед пистачио - 1 и ½ ч.ч.
  • гранулирана захар - 1 с.л.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • вафлени фунийки - 6 - 7 бр.
  • краве масло - 4 с.л. солено, разтопено
  • сладкарска сметана - 1/2 ч.ч.
  • шоколадови парченца - 1/4 ч.ч. за поръсване
  • ягоди - ¼ ч.ч. замразени, за гарниране, може и пресни
  • шамфастъци - 1/4 ч.ч. за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В стъклена тавичка се поставя стреч фолио, така че да се покрие тавичката отвътре изцяло, оставяйки много от фолиото да виси отстрани, за да ви помогне, когато трябва да вдигнете италианския десерт от тавичката. След това си вземете шест или седем шоколадови вафлени фунийки и ги счупете на малки парчета.

Изваждаме шоколадовият сладолед от фризера и го оставяме да омекне. В блендер начупваме вафлените фунийки заедно с разтопеното масло.(Може да се получи и с торбичка, ако на момента нямате под ръка бленде). След което правим слой в тавичката от блиндираните фунийки и маслото.

Използвай се дъното на чаша, за да се разпредели сместа.

В купичка добавяме шоколадовият сладолед и шоколадовите парченца, объркваме и след това разпределяме като слой върху вафлените фунийки. Този слой се покрива със стреч фолио и се оставя във фризера за 30 минути.

След това вадим ягодовия сладолед да омекне, нарязваме на дребно ягодите и ги объркваме с ягодовия сладолед. След като е замръзнал първият слой, се вади от фризера и се разпределя ягодовият сладолед на слой върху шоколадовия.

Поставя се обратно във фризера за 30 минути. Изважда се пистачио сладоледът и се оставя да омекне. Разбърква се с ¼ от чаша нарязан шамфъстък и се наслоява върху ягодовия слой.

Покрива се и се оставя във фризера за един ден, докато стегне готовото Спумони (Spumoni).

На следващия ден вземете купа и добавете ½ чаша сладкарска сметана за разбиване, 1 супена лъжица гранулирана захар и 1 чаена лъжичка ванилов екстракт. Разбийте съставките, докато сместа стане подходяща за намазване. Извадете сладоледената торта от фризера и я оставете да омекне за 5 до 10 минути, или докато можете, внимателно да я извадите от тавичката, като използвате стреч фолиото. Свалете найлоновото фолио и намажете горната и страничните части на тортата с разбитата сметанова смес. Използвайте допълнителните парченца шоколад, череши или шамфъстък, за да гарнирате десерта спумони. Нарежете на 8 филийки и сервирайте италианската торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: