Начин на приготвяне
Прясното мляко се слага на котлон да се вари, прибавяме му захарта /може и повече от 10 лъжици/.
Докато млякото се вари, разбиваме двата ванилови пудинга с малко вода и прибавяме към млякото, разбъркваме постоянно, докато стане готов кремът за торта.
В поднос за форма слагаме първия блат за торта, заливаме с крем, слагаме втория блат, върху него подреждаме нарязаните банани на кръгчета и отново заливаме с крем.
Слагаме последния блат, изсипваме останалия крем.
Отгоре настъргваме шоколада.
Оставяме бърза торта с готови блатове да престои една вечер в хладилника.
По желание между блатовете може да сложите още плодове, също така може да сиропирате леко блатовете с топличко прясно мляко.
Коментари