Начин на приготвяне
Смесете брашното, пудрата захар и маята.
В друга купа смесете яйцата, млякото, солта, рома, лимоновите корички и ванилията.
С помощта на миксер или хлеборекарна замесете тесто, като към края на месенето добавете мекото краве масло.
Оставете козуначеното тестото да втасва за един час.
Накиснете стафиди, накълцайте или смелете орехите.
Отцедете стафидите от водата и ги подсушете с хартиени кърпи.
Смесете захарта с канелата.
Готовото тесто разточете на правоъгълник с дебелина около 7-10 мм.
Намажете равномерно с мекото масло, поръсете със стафидите, орехите, меда и захарта.
Навийте на козуначено руло от по-дългата страна, завийте на охлюв и поставете в кръгла висока форма за печене, покрита с хартия за печене.
Оставете рулото да втасва за 30 минути.
Намажете с жълтъка различния козунак и печете на средно ниво в предварително загрята на 170°C фурна около 40 минути.
Внимавайте да не изгори горната му коричка, а ако се наложи, покрийте Райндлинг с алуминиево фолио.