Начин на приготвяне
Необходимо е да разбиете с вилица 4 яйца и кофичка кисело мляко с чаена лъжица сода бикарбонат, след това добавете около 50 мл олио, може и малко повече.
Киселото мляко прави, така че и с по-малко олио става сочен малай, щипка сол, след това слагате две чаени чаши фино царевично брашно, чашите са с вместимост 200 мл.
Накрая слагаме натрошено сирене, като си заделяме малка бучка, за да поръсим отгоре. Разтопяваме една лъжица масло в тавата за печене и отгоре върху маслото изсипваме готовата смес за царевичния хляб.
Печем на 200 °C, аз слагам в студена фурна за около 25 минути, но зависи от фурната - до суха клечка и приятен загар.
Невероятно вкусно се получава. А е и много лесно за приготвяне. Без много бъркане и с малко продукти.
Който не обича царевично брашно, може да направи малай с царевично брашно със равни количества бяло и царевично брашно, но за мен с царевично е много апетитно!