Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малай с царевично брашно

Малай с царевично брашно

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Малай с царевично брашно
Снимка: Людмила
1 / 2
05/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Който не обича царевично брашно, може да направи малай с царевично брашно със равни количества бяло и царевично брашно, но за мен с царевично е много апетитно!"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сирене - 200 г
  • масло - 1 с.л. меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходимо е да разбиете с вилица 2 яйца и кофичка кисело мляко с чаена лъжица сода бикарбонат, след това добавете около 50 мл олио, може и малко повече.

Киселото мляко прави, така че и с по-малко олио става сочен малай, щипка сол, след това слагате две чаени чаши фино царевично брашно, чашите са с вместимост 200 мл.

Накрая слагаме натрошено сирене, като си заделяме малка бучка, за да поръсим отгоре. Разтопяваме една лъжица масло в тавата за печене и отгоре върху маслото изсипваме готовата смес за царевичния хляб.

Печем на 200 °C, аз слагам в студена фурна за около 25 минути, но зависи от фурната - до суха клечка и приятен загар.

Невероятно вкусно се получава. А е и много лесно за приготвяне. Без много бъркане и с малко продукти.

Който не обича царевично брашно, може да направи малай с царевично брашно със равни количества бяло и царевично брашно, но за мен с царевично е много апетитно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: