Начин на приготвяне
Много бързи, лесни и вкусни сладки, които ще бъдат чудесна комбинация със следобедния чай или кафе.
Разбийте яйцата със захарта и ванилията.
Прибавете последователно всички продукти.
Амонячната сода погасете в киселото мляко.
Прибавете също 4 чаши от брашното и разбъркайте.
Последната 5 чаша брашно поръсете върху плота и замесете меко тесто.
Накрая добавете нарязан на дребни кубчета шоколад и стафидите.
Размесете за кратко, колкото да се разпределят равномерно.
Оставете тестото за сладки да престои 10 минути а през това време покрийте 2 тави с хартия за печене и включете фурната да загрява на 180°С.
От тестото късайте късове с големина на малко яйце. Оформете топчета и ги оваляйте в захар.
Може да намажете сладките с шоколад с разбито яйце и да ги поръсите с натрошени ядки.
Наредете всички сладки в тавите на разстояние една от друга и сложете да се пекат за около 20 минути, докато леко порозовеят.
Опитайте лесни сладки с парченца шоколад и стафиди, и да ви е сладко!