Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Солена баница с тиква

Солена баница с тиква

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Солена баница с тиква
Снимка: Juliya
1 / 3
20/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Солена баница с тиква и богата плънка. Не сте опитвали такава!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 бр. фини, точени
  • печена тиква - 200 г
  • праз - 3 стръка
  • гъби - 100 г
  • моцарела - 100 г настъргана
  • краве сирене - 50 г натрошено
  • краве масло - около 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • чесън - 1 - 2 скилидки по желание
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солена баница с тиква и богата плънка. Не сте опитвали такава!

Нарежете на колелца праз лука и го запържете в олиото.

Прибавете нарязаните гъби и задушете.

Добавете нарязаната на кубчета печена тиква и подправките и разбъркайте.

Вземете точените кори, намажете една от тях с разтопеното масло, слепете я с втора и намажете с маслото.

Сложете от плънката на късата страна, поръсете със сирената, навийте на руло и го прехвърлете в тава.

По същия начин навийте и останалите кори, правейки баници с тиква.

Намажете отгоре с маслото и печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 20-30 минути.

Може да оформите рулата в кръгла тава и ще имате много вкусна вита баница с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
40
30
21
10
Дай твоята оценка: