Начин на приготвяне
Солена баница с тиква и богата плънка. Не сте опитвали такава!
Нарежете на колелца праз лука и го запържете в олиото.
Прибавете нарязаните гъби и задушете.
Добавете нарязаната на кубчета печена тиква и подправките и разбъркайте.
Вземете точените кори, намажете една от тях с разтопеното масло, слепете я с втора и намажете с маслото.
Сложете от плънката на късата страна, поръсете със сирената, навийте на руло и го прехвърлете в тава.
По същия начин навийте и останалите кори, правейки баници с тиква.
Намажете отгоре с маслото и печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 20-30 минути.
Може да оформите рулата в кръгла тава и ще имате много вкусна вита баница с тиква.