Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Солена баница с колбас

Солена баница с колбас

ЕлиЕли
Чирак
3411612557
Солена баница с колбас
Снимка: Ели
1 / 5
07/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
"Вкусна баница с ароматна плънки - супер предложение за всяко време на деня"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 бр.
  • яйца - 8 бр.
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • салам - 100 г (колбасът е по избор)
  • кашкавал - около 400 г
  • сирене - 400 г
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • сусам - 1 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселите краставички, салама на дребни кубчета. Баницата се приготвя по метода на обикновената българска баница. Но освен сирене се прибавят нарязани киселите краставички и колбас, настъргва се и кашкавал.

Всичко това се слага на един лист кора, разстила се равномерно, да има навсякъде от всичко и листът се събира. Става нещо като розичка, така че продуктите да не се разпилеят.

Това се повтаря, докато напълните тавата. Слага се поливката от кисело мляко и яйцата, като към това накрая прибавяте и брашънце.

Заливате корите, така че да се покрият леко с полива. Пече се на загрята фурна до златист цвят. Накрая се настъргва отгоре с кашкавал и се поръсва със сусам. Ястието е подходящо и за предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: