Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта и към тях добавяме ванилия, канела, брашното и малко от млякото. Разбиваме, докато стане хомогенна смес.
Прибавяме и пасираната сготвена тиква.
За да улесните процеса, може да поставите всички изброени продукти в блендер и да разбиете или да използвате миксер.
Останалото мляко слагаме в касерола на котлона да се затопли (но не и да заври).
На тънка струйка добавяме яйчената смес и бъркаме, докато заври и се сгъсти. Отстраняваме от котлона и добавяме маслото.
В подходящи чашки поставяме натрошени бисквити, отгоре сипваме тиквен крем и редуваме, като завършваме с крем.
Поднасяме десертите в чашки, след като се охлади напълно и се стегне кремът с тиква и бисквити.