Начин на приготвяне
Нарежете корите за баница на тънки ленти и след това ги разпластете.
В купа разбийте, първо, яйцата със солта.
Прибавете последователно олиото, газираната вода, рикотата, царевичното брашно и бакпулвера.
Разбъркайте до хомогенна смес.
Прибавете също нарязаните кори и разбъркайте.
Намажете форми за мъфини с малко масло или олио и разпределете сместа. Напълнете формите на 2/3 от обема им.
Ползвах алуминиеви форми за еднократна употреба и излезнаха 7 бр.
Поръсете солените мъфини с настърган пармезан и ги сложете баничките да се пекат в загрята фурна на 200°С за 30 минути до златисто.
Бон Апети с моите мъфини банички с рикота и пармезан.