Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Мъфини банички с рикота и пармезан

Мъфини банички с рикота и пармезан

редакция:
Мъфини банички с рикота и пармезан
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Мъфини банички с рикота и пармезан - не сте опитвали скоро по-вкусни банички"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 7 бр. фини
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • газирана вода - 100 мл
  • олио - 5 с.л. ползвах царевично
  • рикота - 100 г
  • сирене - 100 г
  • царевично брашно - 3 с.л. фино
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • пармезан - 3 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете корите за баница на тънки ленти и след това ги разпластете.

В купа разбийте, първо, яйцата със солта.

Прибавете последователно олиото, газираната вода, рикотата, царевичното брашно и бакпулвера.

Разбъркайте до хомогенна смес.

Прибавете също нарязаните кори и разбъркайте.

Намажете форми за мъфини с малко масло или олио и разпределете сместа. Напълнете формите на 2/3 от обема им.

Ползвах алуминиеви форми за еднократна употреба и излезнаха 7 бр.

Поръсете солените мъфини с настърган пармезан и ги сложете баничките да се пекат в загрята фурна на 200°С за 30 минути до златисто.

Бон Апети с моите мъфини банички с рикота и пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: