Начин на приготвяне
Картофите са 500 г, може малко повече, но не и по-малко.
Картофите се сваряват. Обелват се и с преса за картофи се намачкват до пюре. Прибавя се разтопеното масло, рикотата, настърган пармезан, сол на вкус, черен пипер, и индийското орехче, разбърква се.
На порции се прибавя брашното, предварително разбитите яйца и наситнените зелени подправки. Разбърква се до хомогенна смес.
Със сладоледена лъжица с диаметър окол 5.5 см се загребва от сместа. Пускат се в царевичното брашно и се овалват. Между дланите се оформят леко в елипса.
Картофените кюфтета се пържат в сгорещена мазнина до приятно златисто.
Изваждат се върху домакинска партия, за да се абсорбира излишната мазнина.
Поднасят се със зелена салата и млечно-чеснов сос.
Коментари