Желирана малинова торта

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Желирана малинова торта
Снимка: Петя Стойнева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
8
"Желираната малинова торта се украсява с бадемов тахан, пресни малини и шамфастък."

Необходими Продукти

  • малини - 500 г
  • лимони - 1 бр.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • желатин - 2 пакета
  • овесени ядки - 200 г
  • банан - 1 бр.
  • шамфастък - 100 г
  • кокосово масло - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • бадемов тахан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:

Овесените ядки се накисват за 30 минути в топла вода.

Отцеждат се добре и се смесват с банана, счуканите ядки шамфастък, мед, тахана и кокосовото масло.

Сместа се слага в тава с подвижно дъно и се охлажда.

Приготвяне на малиновата смес:

Малините се намачкват с вилица. Добавя се сок от един лимон и кафява захар.

Затопля се и се прибавя разтвореният желатин.

Малиновата смес се изсипва върху блата и малиновата торта се охлажда за около 2 часа.

Желираната малинова торта се украсява с бадемов тахан, пресни малини и шамфастък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: