Начин на приготвяне
В купа разбийте млякото и яйцата. Отделно с миксер разбийте маслото, захарта и ванилията до получаване на гладък и пухкав крем. Започнете да прибавяте на равни дози от яйчената смес пресятите заедно сухи съставки (без сладкото и малините).
Разбийте с миксер на бавна скорост или на ръка. От получената смес изпечете два блата. Печете на 190 градуса за около 25-30 минути.
За глазурата:
Намачкайте малините. Отделно разбийте маслото, крема сиренето, солта и ванилия до еднородна, гладка смес. Добавете постепенно захарта при непрестанно разбъркване. Последно добавете намачканите малини и хубаво разбъркайте до получаване на розов крем.
Поставете един блат на поднос. Намажете го обилно със сладко. Поръсете с малини (може и от компот). Поставете другия блат и намажете с глазура. Украсете с малини и малинов сироп.