Малинова торта Наслада

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Малинова торта Наслада
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
20/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • брашно - 3 и 1/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 6 бр.
  • мляко - 1 1/2ч.ч.
  • масло - 1ч.ч.
  • захар - 1 1/2ч.ч.
  • ванилия - 2ч.л.
  • сладко от малини - 1/2 ч.ч.
  • малини
  • За глазурата
  • масло - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 5 ч.ч.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • крема сирене - 2 опаковки
  • малини - 3/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • малини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте млякото и яйцата. Отделно с миксер разбийте маслото, захарта и ванилията до получаване на гладък и пухкав крем. Започнете да прибавяте на равни дози от яйчената смес пресятите заедно сухи съставки (без сладкото и малините).

Разбийте с миксер на бавна скорост или на ръка. От получената смес изпечете два блата. Печете на 190 градуса за около 25-30 минути.

За глазурата:

Намачкайте малините. Отделно разбийте маслото, крема сиренето, солта и ванилия до еднородна, гладка смес. Добавете постепенно захарта при непрестанно разбъркване. Последно добавете намачканите малини и хубаво разбъркайте до получаване на розов крем.

Поставете един блат на поднос. Намажете го обилно със сладко. Поръсете с малини (може и от компот). Поставете другия блат и намажете с глазура. Украсете с малини и малинов сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: