Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Котлет от сом на фурна

Котлет от сом на фурна

редакция:
Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1482k196
Котлет от сом на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Котлет от сом на фурна с парчета лимон за всеки празник, на който ви се хапва риба."

Необходими Продукти

  • котлет от сом
  • царевично нишесте - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • къри - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимон - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • сладки картофи - 1 килограм
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолените котлети се овалват в смес от царевичното брашно и сухите подправки.

Върху всеки котлет риба се слага малко олио.

Нареждат се в тава заедно с нарязаните на парчета сладки картофи и се пече сомът за около 40 минути на 190 градуса.

Сервира се котлет от сом на фурна с парчета лимон за всеки празник, на който ви се хапва риба.

Вижте също как да си направите чорба от сом или сом на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ще е хубаво да напишете на какви градуси и какъв режим да изберем на фурната! Иначе рецептата е ТОП, поздрави!
06.12.2024 19:06