Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Домашни усукани банички

Домашни усукани банички

Домашни усукани банички
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Разрежете и поднесете невероятно вкусни домашни вити банички с айрянче."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр. (1 жълтък за намазване)
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 1/2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1100 г
  • мас - 1 ч.ч. за намазване
  • краве сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко и еластично тесто.

Покрийте с домакинско фолио и оставете да втаса. Когато удвои обема си, разделете на малки топки.

Всяка топка тесто разточете на тънка кора (почти прозрачна). Намазва се обилно с мас или олио, ако предпочитате олиото пред свинската мас.

Натрошавате сиренето и рехаво завивате на руло, усуквате фитила в двете посоки.

Слагате хартия за печене на тавите и свивате фитила на две.

Така разточвате всички топки тесто.

Оставяте да втасат около 30 минути домашните банички, мажете с жълтъка и печете в загрята фурна на 170 °C.

Разрежете и поднесете невероятно вкусни домашни усукани банички с айрянче.

Вижте още подробно как да разточите кори за баница, както и какво са одринските кори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: