Начин на приготвяне
Приготвяме марината за рибата от сока на лимона, олиото, черния пипер, щипка сол и разбъркаме хубаво. С нея поливаме обилно котлетите сьомга, покриваме с фолио за свежо съхранение и оставяме на хладно поне за 30 минути.
В тавичка постиламе хартия за печене и намазваме с четка с малко олио.
В купа надробяваме филията хляб на трохи, добавяме размекнатото масло, нарязаните на много ситно пера кромид лук, магданоза, чесъна, листенцата розмарин, изсушените чери домати и отделилата се от котлетите марината.
Разбъркваме и с получената смес покриваме котлетите, предварително наредени в тавичката. Поръсваме с начупените на едро дафинови листа.
Печем рибата в предварително загрята на 200 градуса фурна около 15 минути - до получаването на хрупкава коричка.
По желание сервираме всеки котлет гарниран с домашно приготвен чили сос.
Сьомга котлетът на фурна с различна текстура е готов.
Ако обичате да хапвате сьомга, опитайте и тези рецепти за чорба от сьомга, сьомга на тиган или печена сьомга.