Начин на приготвяне
Яйцата и картофите се сваряват в подсолена вода.
Едното варено яйце се заделя, а другите заедно с картофите се обелват и настъргват на едро ренде в купа.
Пушената сьомга се нарязва на малки парченца и се прибавя в купата.
Салатата със сьомга се овкусява със сол, смлян черен пипер, прясно изцеден лимонов сок и нарязан на ситно копър.
Накрая се слага майонезата и всичко се обърква. Предястието се слага в хладилник и се изважда непосредствено преди сервиране.
Порциите празнично предястие се оформят се с помощта на ринг.
Той се поставя по средата на чинията или платото, напъва се с охладената смес, а отгоре се настъргва останалото сварено яйце върху рибната салата.
Декорират се предястята за гости с пушена сьомга със завита в парче сьомга зелена маслина и стръкчета копър.