Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие за гости с пушена сьомга

Предястие за гости с пушена сьомга

Предястие за гости с пушена сьомга
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Предястие за гости с пушена сьомга е тържество на вкуса и всички сетива"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • пушена сьомга - 100 г
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • копър - 3 стръка
  • майонеза - 4 с.л.
  • маслини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и картофите се сваряват в подсолена вода.

Едното варено яйце се заделя, а другите заедно с картофите се обелват и настъргват на едро ренде в купа.

Пушената сьомга се нарязва на малки парченца и се прибавя в купата.

Салатата със сьомга се овкусява със сол, смлян черен пипер, прясно изцеден лимонов сок и нарязан на ситно копър.

Накрая се слага майонезата и всичко се обърква. Предястието се слага в хладилник и се изважда непосредствено преди сервиране.

Порциите празнично предястие се оформят се с помощта на ринг.

Той се поставя по средата на чинията или платото, напъва се с охладената смес, а отгоре се настъргва останалото сварено яйце върху рибната салата.

Декорират се предястята за гости с пушена сьомга със завита в парче сьомга зелена маслина и стръкчета копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: