Начин на приготвяне
Измийте ориза много добре и го оставете да се отцежда един час. Прехвърлете го в тенджера и към него добавете 300 мл вода. Загрейте котлона и сварете ориза за 15 минути, без да отваряте капака.
Когато е готов, го оставете за още 10 на изключен котлон пак под капак. Смесете захарта, оцета и солта. Изсипете ориза в купа, добавете сместа и разбъркайте добре с дървена лъжица.
Сьомгата и краставицата нарежете на ивици. Върху дървена рогозка сложете домакинско фолио и едната кора нори с лъскавата част надолу.
С помощта на влажните си пръсти разстелете 6 с.л. от от ориза, подредете сьомга и краставички и навийте на стегнато руло.
Така процедирайте и с другите кори. Готовите рула нарежете на еднакви парчета и това е. Добър апетит!