Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Суши с пушена сьомга и краставички

Суши с пушена сьомга и краставички

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367782018062
03/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г за суши
  • пушена сьомга - 200 г
  • краставици - 1 бр. прясна
  • кори за суши - 5 бр. готови
  • оцет - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • морска сол - 1/2 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза много добре и го оставете да се отцежда един час. Прехвърлете го в тенджера и към него добавете 300 мл вода. Загрейте котлона и сварете ориза за 15 минути, без да отваряте капака.

Когато е готов, го оставете за още 10 на изключен котлон пак под капак. Смесете захарта, оцета и солта. Изсипете ориза в купа, добавете сместа и разбъркайте добре с дървена лъжица.

Сьомгата и краставицата нарежете на ивици. Върху дървена рогозка сложете домакинско фолио и едната кора нори с лъскавата част надолу.

С помощта на влажните си пръсти разстелете 6 с.л. от от ориза, подредете сьомга и краставички и навийте на стегнато руло.

Така процедирайте и с другите кори. Готовите рула нарежете на еднакви парчета и това е. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: