Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Турски пурички със зехтин и козе сирене

Турски пурички със зехтин и козе сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Турски пурички със зехтин и козе сирене
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Турските пурички със зехтин и козе сирене могат да се поднесат с айрян."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 24 бр. триъгълни турски кори
  • Плънка
  • яйца - 2 бр.
  • козе сирене - 150 г
  • зехтин - 1 с.л. Pomace
  • козе кисело мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За потапяне на баничките
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л. Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Триъгълните кори за баница се разделят много внимателно една от друга.

Яйцата се разбиват на пяна в купата, в която ще се разбърква плънката.

Прибавя се бакпулверът и се разбърква много добре.

Козето сирене се натроша и се прибавя към яйцата.

Козето кисело мляко се разбива със зехтина много добре в отделна купа и се прибавя към яйцата.

Сместа се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.

Във всяка кора се поставя от плънката и се завива стегнато на пуричка.

Яйцата и зехтина за потапяне на турските банички се разбиват много добре с плитка купа.

Всяка навита пуричка се потапя в яйцата със зехтин и се нарежда в тава върху хартия за печене.

Печем баничките със сирене 15 мин. в предварително загрята фурна на вентилатор, след което се изваждат от тава, за да се не овлажнят и се оставят да изстинат върху решетка.

Турските пурички със зехтин и козе сирене могат да се поднесат с айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: