Начин на приготвяне
Триъгълните кори за баница се разделят много внимателно една от друга.
Яйцата се разбиват на пяна в купата, в която ще се разбърква плънката.
Прибавя се бакпулверът и се разбърква много добре.
Козето сирене се натроша и се прибавя към яйцата.
Козето кисело мляко се разбива със зехтина много добре в отделна купа и се прибавя към яйцата.
Сместа се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.
Във всяка кора се поставя от плънката и се завива стегнато на пуричка.
Яйцата и зехтина за потапяне на турските банички се разбиват много добре с плитка купа.
Всяка навита пуричка се потапя в яйцата със зехтин и се нарежда в тава върху хартия за печене.
Печем баничките със сирене 15 мин. в предварително загрята фурна на вентилатор, след което се изваждат от тава, за да се не овлажнят и се оставят да изстинат върху решетка.
Турските пурички със зехтин и козе сирене могат да се поднесат с айрян.